MENÜ

Gyógyító masszázs


Stressz:

 

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, hiszen a stressz mindennapjaink természetes velejárójává vált. Oka a felgyorsult, rohanó életforma, a tömeg, a zaj, a határidők, a magas munkahelyi elvárások, a gyors technikai fejlődés, az önbecsülés hiánya.


A tartós stressz számtalan betegség kiváltója, gyakran vezet depresszióhoz, pszicho- szomatikus betegségekhez. A legismertebb pszichoszomatikus betegség a fejfájás, a gyomor- és nyombélfekély, a magas vérnyomás, az asztma, a fekélyes vastagbélgyulladás, a neurodermatitisz, a reuma.


Tudatosítanunk kell magunkban, hogy meg kell tanulnunk megbirkózni a stresszel, ha aktív résztvevői szeretnénk maradni a társadalomnak és meg szeretnénk őrizni egészségünket a stressz romboló hatásától. Ebben pedig jelentős segítséget nyújthat számunkra a masszázs!


Masszázs és kedélyállapot javító

Ma már tudjuk, hogy a lelki és testi egészség nem választható el egymástól, valamint azt is, hogy a testet ellazító masszázs megnyugtatja a lelket is. Nagyon jó hatása van az idegrendszerre, hiszen aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus és keringés helyreállását. A masszázs csökkenti a vérnyomást azáltal, hogy a test ellazul, és feltöltődik pozitív energiákkal.


A masszázs valódi öröme azonban abban rejlik, hogy jót tesz nekünk,egészségmegőrző hatású, erősíti az immunrendszert. Jó közérzetet biztosít, a jó kedélyállapotú emberek pedig köztudottan egészségesebbek, mint a borúlátóak. Ezek mellett szorongás oldó hatása is van, valamint a depresszió kezelésében is nagy segítséget nyújt. Az érintés csodálatos dolog, jó érzéssel tölt el, ha törődnek velünk, és értékesnek tartanak.

 

Álmatlanság:

 

Az alvászavar kialakulásában számos tényező játszhat szerepet: helytelen alvási szokások, nem megfelelő körülmények, stressz, vegetatív idegrendszeri zavarok, szervi betegségek és a bioritmus felborulása külföldi utazás, váltott műszak, gyakori éjszakázás miatt.


Csaknem minden emberrel megtörténik, hogy időnként nem tud elaludni, sokaknál azonban állandósulnak az alvászavarok.

Az alvászavarok egy része csupán életmódbeli változtatásokkal jól orvosolható, tehát magunk is sok mindent tehetünk a zavartalan, pihentető alvás érdekében!


Megközelítőleg a felnőtt emberek egyharmada szenved krónikus alvászavar miatt, amely ingerlékenységhez, depresszióhoz, memóriazavarokhoz, lehangoltsághoz vezet. Az alváshiány fogékonyabbá tesz a betegségekre, rossz hatással van a munkahelyi teljesítményre és a személyes kapcsolatokra egyaránt.


lazító masszázsban részesülők nem ritkán kerülnek álom közeli állapotba, illetve vannak, akik el is alszanak a masszázs közben. Az idegnyugtató hipnotikus simítások csaknem azonnal ellazítják a masszírozásban részesülő személyt, s ettől később mély álomba merül.


Az ellazulást sokaknak meg kell tanulni! Ha első alkalommal nem érzi kielégítőnek az ellazulás mértékét, ne adja fel, fokozatosan az ön számára is elérhető lesz a kívánt ideális relaxált állapot.

A masszázs után otthon vegyen egy lazító meleg fürdőt, csepegtessen a vízbe levendula illóolajat. Az esszenciális olajok is elősegítik a kellemes éjszakai alvást.

Mindezek mellett ne feledkezzen meg a mozgásról. A fizikai aktivitás – hosszú séta sport - segít leépíteni a stresszhormonokat, kellemesen elfáraszt.


 


 

Szavazás

Szokott Ön rendszeresen masszázsra járni?
Igen, havonta egyszer.
Igen, havonta kétszer.
Nem.
Asztali nézet