MENÜ

Gyógyító masszázs


Lávaköves masszázs

 

 

A lávaköves masszázs, forró kövek által történik, melyek gyógyító hatását már évezredekkel ezelőtt ismerte az orvoslás tudománya. A masszírozás nem kézzel, hanem vulkáni eredetű kövekkel történik.

Sima, lapos köveket helyeznek a testfelületre, melyet előzőleg felhevítettek 42-45 fokos hőmérsékletűre, majd óvatosan az izmokba nyomják a köveket. Jótékony hatása mellett, már az élmény maga is felemelő.

 

A terápia erőteljes hatása miatt, van néhány eset, amikor nem ajánlott a lávaköves masszázs, vagy legalább szakorvos véleménye szükséges előtte. Többek között légzésproblémák és tüdőbetegségek esetén, az aromaterápia esetleges mellékhatásai miatt. A felhevített lávakövek miatt mindenképpen kérjünk véleményt szív és érrendszeri panaszok, valamint magas vérnyomás esetén. Továbbá, nem ajánlott menstruáció és terhesség ideje alatt. A magas hőmérséklet miatt különböző gyulladásos betegségek mellett is lehetnek mellékhatásai a masszázsnak.

A lávaköves masszázs mindenkinek ajánlott, aki nem tartozik a fenti kategóriák valamelyikébe, vagy külön az orvos nem tiltotta el tőle. A masszázs célja nem a gyógyítás, elsősorban életenergiával tölt fel, harmonizálja a testet és a lelket, kiváló stressz oldó hatása van.

 

Pozitív hatásai leginkább a vérkeringésben érzékelhetők. Javítja a nyirokkeringést is, ezáltal meggyorsítja a méregtelenítő folyamatokat. A masszázsnak köszönhetően fellazítja az izmokat. Mivel a nagyobb kövek az energia központok mentén kerülnek elhelyezésre, ezért az energiaáramlásokat elsimítja, a blokkokat feloldja. A lávaköves masszázs az egészséges ember számára is hatékony felüdülést nyújt, megújítja a testet és a lelket egyaránt.

 

Szavazás

Szokott Ön rendszeresen masszázsra járni?
Igen, havonta egyszer.
Igen, havonta kétszer.
Nem.
Asztali nézet