MENÜ

Gyógyító masszázs


 

A kézen – ugyanúgy mint a talpunkon – megtalálhatóak szerveink kivetülései reflexterületek, pontok formájában. Ezt azt jelenti, tenyerünk, kézfejünk, ujjaink bizonyos pontjainak nyomásával, masszírozásával kezelhetjük pl.vesekövünket, székrekedésünket, magas-alacsony vércukrunkat, azonnali segítségként enyhíthetünk fejfájásunkon, idegességünkön, vagy alvásproblémáinkon.


Kiválóan karbantartható kézreflexológiával :

 

  • hormonrendszerünk

  • idegrendszerünk

  • emésztő rendszerünk

  • vizeletkiválasztó rendszerünk

  • nyirokkeringésünk

  • vérkeringésünk, vérnyomásunk

A szükséges idő általában 10-15 perc betegségtől függően.
Akut panaszoknál 5-6 kezelés, míg a krónikus betegségeknél hosszabb, 2-3 hónapos kezelés is lehet. 1-1 kezelés általában 30-40 percet vesz igénybe. Ezt lehet naponta 2-3 alkalommal is végezni. Természetesen ezek a betegségtől függőek.


Elváltozások a kézen

 

A kéz elváltozásai nem olyan hangsúlyozottak, mint a lábnál. Ennek ellenére fontosságuk nagy, mert akadályozzák a kéz mozgását, manipulációját, valamint a masszírozásnál is oda kell figyelni rájuk.


A legfontosabb elváltozások:

 

Bőrkeményedés oka: az erős és egyoldalú fizikai munka. Kezeléséhez a kézfelületet jól kiáztatjuk, habkővel megdörzsöljük, bekrémezzük és cérna zoknit húzunk rá.

 

Tyúkszem oka: vitamin és ásványianyag hiányos táplálkozás, szaru felhalmozódásból a szarucsap nyomja a csonthártya idegvégződését. Fokhagyma kezelés, tapasz.

 

Körömgomba oka: rossz anyagcsere, méreganyag felhalmozódás a szervezetben, rosszul szellőző, műszálas védőfelszerelés, fertőzés, energia hiány a meridiánban. Tölgyfakéreg és üröm főzettel naponta háromszor bedörzsöljük a lábat. Propoliszos kenőcs, svéd csepp.

 

Ujjperec, vagy ujj hiány oka: munkahelyi baleset, főleg falun jellemző, hogy a fűrészgép több férfinak is levitte néhány ujjperecét.

 

Szavazás

Szokott Ön rendszeresen masszázsra járni?
Igen, havonta egyszer.
Igen, havonta kétszer.
Nem.
Asztali nézet