MENÜ

Gyógyító masszázs


Hátfájás


Becslések szerint a fejlett országokban az emberek 80 százaléka szenved hátfájdalmaktól. Sokféle tényező játszik közre a hátfájás kialakulásában, a leggyakoribb oka mégis az életmódban keresendő. A gerinc mozgásra van kitalálva. Mint testünk többi részére, a gerincre is igaz, hogy a megfelelő mozgás tartja egészségesen, serkenti a sejteket működésre.

Ehhez képest ma a városlakó emberek többsége napi legalább 8 órát ül egy
helyben a munkahelyén, az autóban vagy éppen otthon a tv, a számítógép
előtt. Százötven éve, ha valaki megtudja, hogy egyszer megszületik a
fogalom: „aktív pihenés”, biztosan elcsodálkozik.
A mindennapos séták, a fizikai munka és általában a lassabb életvitel észrevétlenül szolgálta az egészséget. Ma nem ráz szét minket a kocsi, gépek segítik a fizikai munkát, viszont máshogy kapjuk a terhelést. Meg kell tanulnunk korunk vívmányaival harmóniában élni, élvezni áldásaikat
és saját létünket. Egy kis odafigyeléssel mindez megoldható. 

A hátfájás típusai


A hát felsőrésze elsősorban azoknak szokott fájni, akik hivatali dolgozók, és nem végeznek testmozgást. A hát merevsége fokozódik, mivel a hát görnyedtségével egyenlítik ki a derék és a láb merevségét, amit a hosszú ideig tartó ülés okoz. 

A hát alsórésze azoknál szokott megfájdulni, akik nagyon sokat állnak, vagy cipekednek. A túlzásba vitt testedzés szintén kialakíthatja ezt a típusú fájdalmat. 


A hátfájás kezelése


Ha hosszú ideje tartó vagy súlyos hátfájdalmai vannak, vizsgáltassa meg magát szakorvosával. Ha az orvosa úgy látja, hogy a masszázs megfelelő kezelési mód az ön számára, akkor annak legtöbb fajtája képes enyhíteni a fájdalmát. A feszült izmok ellazítása céljából a hátmasszázs során összenyomó és elernyedést eredményező fogásokat kell alkalmazni, mint amilyen a mély simítás és a gyúrás, ettől az adott testrész izmai elernyednek és megnyúlnak, valamint helyreáll az izom állapota.


10 JÓ TANÁCS GERINCÜNK EGÉSZSÉGÉÉRT

  • Minden nap mozogjon intenzíven legalább 20 percet, és ne feledkezzen meg a bevezetés-levezetésről sem (1:2:1)!
  • Figyeljen testsúlyára; az elfogyasztott táplálék minőségére és mennyiségére!
  • Cipekedés közben a teher legyen mindig a 2 oldalra arányosan elosztva!
  • Emelést mindig a törzshöz közel, térdhajlítással végezze, így kisebb nyíróerők keletkeznek a gerincében!
  • Naponta fogyasszon 2-3L folyadékot, mert az ízületeknek is szükségük van rá! (víz, tea, gyümölcslé)
  • Reggel még az ágyban mozgassa át összes ízületét! Az ízületekben lévő kenőanyag, hasonlóan működik, mint a csapágyban!
  • Kényelmess, pihentető alvásra törekedjen! Vásároljon minőségi matracot és olyan párnát, amely a nyakat is alátámasztja!
  • 8óra alvás a gerincnek is szükséges, mert a porckorongok csak vízszintes testhelyzetben tudnak pihenni és feltöltődni.
  • Az ugrálás, hirtelen mozdulatok sérülést okozhatnak, ezért csak vízben ajánlott végezni!
  • Rendszeres MASSZÁZZSal az izmok élettani funkciói és tónusa normalizálható! Az erős, egészséges izomzat jelentősen csökkenti a gerinc terhelését

 

Szavazás

Szokott Ön rendszeresen masszázsra járni?
Igen, havonta egyszer.
Igen, havonta kétszer.
Nem.
Asztali nézet