MENÜ

Gyógyító masszázs


Kinek ajánlható?

 


Kiválóan alkalmas betegségmegelőzésre, minden életkorban hatásosan használható. Főleg emésztési problémákra nagyon jó hatással van. Kúra szerű alkalmazásakor akár meg is szüntethetőek bizonyos emésztési problémák.

 


Nem alkalmazható

  1. állapotos nők
  2. műtét után lábadozók
  3. rákbetegek és gyomor
  4. bélfekélyes személyek esetében
  5. lázas megbetegedések
  6. nyirokmirigy-betegségnél


A has az egyes szervek állapotát visszatükröző reflexzónákra osztható. Egy gyengéd masszázs serkenti a vegetatív idegrendszert, oldja a fizikai és pszichés feszültségeket.

 

HASI PANASZOK

 

Az emésztési zavarok és más hasi panaszok egyre gyakoribban az iparilag fejlett országokban. A helytelen táplálkozás és a mozgáshiány a fő ok; de a stressz és az érzelmi tényezők is közrejátszanak a probléma kialakulásában.


Fájdalomcsillapító és stresszoldó hatása révén a masszázs segíthet a hasi panaszok enyhítésében.

 

Stressz és emésztés

 

A stressz közrejátszik olyan emésztési zavarok kialakulásában, mint a székrekedés, a hasmenés, az irritábilisvastagbél-szindróma. Bizonyított tény, hogy a bizonyos érzelmek, pl. az izgatottság, düh, károsan befolyásolják az étel áthaladásának sebességét a belekben.

 


A masszázs hatása


A masszázs természetes nyugtató, rendkívül jó hatású minden stressz okozta betegség esetén. Fájdalomcsillapító, stimulálj a bélmozgást, helyreállítja az emésztőrendszer működését.
A simító mozdulatok kellemes érzést keltenek, megnyugtatják a testet és a lelket; a stressz szintjének csökkenése gyógyerővel bír.


Székrekedés, hasmenés, premenstruációs szindróma

 

A masszázs igen hatékony székrekedés kezelésében, mert ellazítja a has izmait, serkenti a bélperisztaltikát.
A stresszoldó hatás által a hasmenés tüneteit is enyhíti, megnyugtatja a „háborgó” beleket.
A premenstruációs szindróma tünetei az enyhe haspuffadástól és ingerlékenységtől az erős fájdalomig és mély depresszióig terjednek.

 

Szavazás

Szokott Ön rendszeresen masszázsra járni?
Igen, havonta egyszer.
Igen, havonta kétszer.
Nem.
Asztali nézet